Magia din spatele unui musical: Beauty and the Beast

Standard

După ce am auzit (și am trăit) multe povești neplăcute cu spectacolele la care ne ducem copiii, mă gândeam că nu voi mai putea să mă entuziasmez de un show promovat în România. Vă aduceți și voi aminte de dezamăgirile de la tot felul de spectacole cu Mickey și Minnie, Scooby Doo și mai știu eu care, fiindcă mulți dintre voi mi-ați povestit ba că actorii erau români deși biletul costase 400 de lei, ba că erau 4 actorași pe o scenă goală îmbrăcați în niște costume Disney. Ce mai, tot felul de lucruri neplăcute.

Iar eu, după ce am văzut minunățiile de producții din străinătate (despre unele v-am povestit și v-am arătat și vouă, cum ar fi despre show-ul Elsei de la Disneyland), recunosc că am probleme în a cheltui bani mulți pe spectacole care nu mă conving.

Sursa: Events

Sursa: Events

Iată însă că musicalul Frumoasa și Bestia începe să-mi facă destul de tare cu ochiul, mai ales după ce am aflat câteva detalii super-interesante din culisele spectacolului.

Mai întâi însă, să vă spun ce e cu spectacolul ăsta: Disney Beauty and The Beast este un musicalul care s-a jucat întâi pe Broadway, după care a pornit în turneu internațional trecând prin peste 20 de țări până să ajungă la noi. De altfel, din câte știu eu, este prima producție de pe Broadway care vine în România cu echipa originală (regia – Rob Roth, coreografia – Matt West și costume create de Ann Hould-Ward care deține un premiu Tony pentru designul costumelor Beauty and the Beast). Oamenii de la lumini, de la sunet, scenografii, costumierii, toți fac parte din echipa originală a show-ului și merg cu acest spectacol prin toată lumea.

Decorurile, costumele, muzica (compusă de Alan Menken, om cu 8 Oscaruri la activ), toate sunt la superlativ într-o poveste magică așa cum numai compania Disney poate produce. Și ca să vă arăt puțin din ce presupune pregătirea unui astfel de spectacol, iată mai jos un scurt film care deschide pentru noi puțin din lumea din spatele cortinei.

Și câteva detalii interesante din culisele spectacolului:

  • 20 de camioane vor transporta decorurile între Ankara și București
  • cei 30 de actori din distribuție utilizează 580 de costume și 81 de peruci
  • ”platoul” imens din scena ”Be our Guest” cântărește o tonă
  • distribuția este 100% internațională, include 30 de actori și 14 muzicieni
  • vor fi patru reprezentații la Romexpo în pavilionul central
  • spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (asta nu-mi convine deloc, dar sper să nu fie nevoie să citesc decât foarte puțin întrucât copiii știu deja povestea, personajele, cântecele etc.)
  • Biletele sunt scumpe ca naiba (singurul lucru care mă mai ține pe loc), dar, la ce am văzut, merită toți banii: pentru copii între 84 de lei și 231 de lei, pentru adulți între 120 și 330 de lei. Până și faptul că Eventim pune la dispoziție posibilitatea de a plăti în două rate lunare îmi arată că prețurile sunt peste puterile de cumpărare ale multor oameni în acest moment. Puteți cumpăra biletele online de pe site-ul Eventim.

Dar, dar…. minunățiile din imaginile de mai jos parcă te conving, nu-i așa?

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Un răspuns »

  1. Pingback: Despre minunatul ”Beauty and the Beast” și despre sala pe care n-o avem | viatacucopii

Lasă un comentariu